torstai 28. lokakuuta 2010

Uuden oppiminen virkistää

Syyslomaviikolla tuli lähinnä maalattua, tällä kertaa sisäkattoa ja seinää. Jumittuneet hartiat ovat taas kunnossa ja kotona puhtaampaa. Ostin remonttia varten mohairtelan, hyvä oli. Toinen lomalinkki tekstiileiden maailmaan oli kirjastosta käsiini sattunut romaani, joka kertoi persialaisista matonkutojista.
Tällä viikolla on ollut kovin hiljaista, mutta tänään opin InDesignin perusteet ja se nosti heti mielialaa.

Vanhoissa valokuvissa on tunnelmaa. Tässä tyttönen 70-luvulta, rattaissa rakas Uninukke. Nuken housut ovat puna-valkoraitaiset, kuten tämä uusi kehys.

lauantai 16. lokakuuta 2010

Huovuttamisen pikakurssi

En voi ymmärtää, miten alkava syysloma voi saada nuorison niin levottomaksi. Onneksi päästiin huovuttamaan, niin osa energiasta kului itse kullakin siihen. Mietin millaiset koristukset sopisivat huopalangasta kutomiini seinätekstiileihin, teemana vuodenajat.

torstai 14. lokakuuta 2010

Illustraatorin armoilla

Yritän selättää Illustraattoria, vaikka ajatukset pyörivät vielä Tajiman (brodeerauskone) lumoissa.
Nämä käyntikortit ovat oikeasti vaalealla pohjalla, jostain syystä eivät tässä.

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Viimeistelty hartiahuivi

Tekstiiliverstaalla kudottu hartiahuivi on nyt pesty, hapsutettu ja huoliteltu. Olen tyytyväinen lopputulokseen, täytyy vain liikkua harkitun arvokkaasti, ettei tartu ovenkahvoihin.

Avoimet ovet brodeeraten

Kaksi päivää olen kertonut ihmetteleville vierailijoille brodeerauskoneen saloja. Samalla on tullut laite tutuksi itsellekin eikä tarvitse ihan koko ajan kysyä neuvoa. Muutamaan kuvaani olen oikein tyytyväinen. Niistä saa pussukoiden sijaan vaikka tauluja.
Opinpa senkin, että Tajimassa on NEULABAARI, joskus apu löytyy sieltä!
Näytteillä oli myös Juulian ideoima raitamatto, joka on kudottu uuden Salon ent. kunnanjohtajien paidoista ja kantattu heidän kravateillaan!

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Hauskasti virkattu liina

Näin eilen Design Hillissä kahvitellessani hauskan liinan, jota piti ruveta kuvaamaan ja tutkimaan. Kotona tein siitä oman version. Ihan hauska ja helppo tekniikka vaikka pannunaluseksi.
Salon keskustan vanhojen puutalojen koristeelliset ikkunat löytyvät nyt kolmen värisinä vohvelikankaisissa keittiöpyyhkeissä.

perjantai 8. lokakuuta 2010

Houkuttelevat tarinat

Vaikka kuvasta voisi päätellä, että eilen oli siivouspäivä niin totuus on aivan toinen. Teemapäivän aiheena olivat mielenkiintoiset tarinat kulttuurialan yrityksistä. Kuvan mainiot street dance tytöt nimeltä Badass tuntuvat nauttivan elämästään: opiskelua, työtä, treeniä, reissuja, tanssia, ompelua, bisnestä. Tosi raikas tapaus! Kuuntelin myös teollisen muotoilijan Tuukka Halosen mielenkiintoista esitystä työskentelystä brittiläisessä Habitat -huonekalukonsernissa sekä Haktosta valmistuneen Päivi Areniuksen kokemuksia työtehtävistä piirtäjänä ja kuvittajana. Hyödyllisiä vinkkejä. Päivän päätti Innosta tuttu Jaana, myöskin haktolaisia.

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Wetterhoffilla

Lopultakin koitti se päivä, että pääsimme Hämeenlinnaan Tekstiiliverstaalle (ennen Wetterhoffia, nyt osa ammattikorkeaa) tekemään ja teettämään alkulukukaudella suunnittelemiamme kankaita. Ja niinhän siinä kävi, että mielenkiintoista oli, joskin myös paljon odottelua ja viimeisillä tunneilla hurja loppukiri.
Reikäkortti oli kyllä jostain viime vuosituhannelta, mutta hyvin toimi kun oli tarkkana.
Tässä poseeraan ihailemani aterimet-kuosin (by Tiina) kanssa:
...jota syntyi sinisävyisenä, tässä nurja puoli näkyvissä
LP-levytkin oli saatu uusiokäyttöön, tosin kutomon meteli vaati korvatulppien käyttöä
Pirittalla ja minulla on nyt raakakangas vihreästä hartiahuivista, joka pitää vielä jälkikäsitellä ja huolitella ennen kuin esiinnymme ne hartioilla.
Vihreä asetelma löytyi myös kampuksen ravintolasta.
Vaara vaani kolmannessa kerroksessa, jossa tulitikku- ja muovilusikkamekkojen lisäksi suunnitellaan KENKIÄ!