torstai 30. syyskuuta 2010

Adobe Illustrator, uusi tuttavuus

Päivän saldo virheineen kaikkineen:

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Lisää naruleikkejä

Viikonloppuna ihastelin luontoa sekä pengoin lankalaatikkoa ja löysin tuftauslankaa pieniin ryijyihin.

Erikoistekniikoissa ovat tulleet tutuiksi mm. makramee, kiinalainen kierrenauha, iskunauha, iskuhapsu ja kirjovirkkaus.

Kirjovirkkausta on perinteisen Korsnäsin paidan yläosassa, kyseisestä villapaidasta on tehty väitöskirjakin! Iskuhapsuista syntyi väitöskirjan sijaan irokeesi.

Frivolité-käpy löytyi äidin laatikosta, mutta vielä en ole sitä kokeillut.

torstai 23. syyskuuta 2010

Riippumattoja

Ihastelin oppilaitoksen aulassa visualistien riippumattonäyttelyä, kyllä oli mielikuvitus lentänyt. Tosin näiden mattojen ei tarvinnut olla käyttökelpoisia. Oma suosikkini on Nellyn paperista taiteltu ja koneella ommeltu teos:
Me treenasimme fransusolmuja, joilla myös voisi solmia vaikka riippumaton. Ja kuten näkyy, tuolia voi käyttää näinkin:

tiistai 21. syyskuuta 2010

Vanhuus turvattu

No niin, nyt on tulevaisuus turvattu, ainakin ruokapuoli. Ai miksikö? Opin tänään kutomaan verkkoa! Tarvittiin vain käpy (kalastustarvikeliikkeestä), kalvin (esim. viivotin), lankaa ja artesaaniopiskelija. Kokeilin puuvillaa, metallilankaa ja paperinarua, joista viimeisin oli parhaan näköistä. Niin, ja vielä kultalankaa kultakaloille ;-)

Sekametelisoppaa

Luumukiisseli tuli mieleeni, kun pääsin ystäväni notkuvan luumupuun äärelle.


Mahtaako tämäkin huovutustyö, joka osui silmiini Paunalan seurakuntakodilta, olla Tuula Nikulaisen?
Kudoin sukkia ja kantapään vahvistamisessa tuli virhe, josta syntyikin kuvioneuletta, jolla sitten kudoin silkkilangasta huivin.

And I´m singing in the rain...

lauantai 18. syyskuuta 2010

Tietokoneompelua


Kouluviikon loppuessa en malttanut lähteä kotiin ennen kuin olin kokeillut modernia Berninaa. Enpä ennen ollut päässyt leikkimään kyseisellä koneella.

torstai 16. syyskuuta 2010

Kolme väriä

Pianon koskettimia pölyltä suojaavaa huopaliinaa löytyy nyt harmaana, beigenä ja syvän punaisena.
Ja mallihan on muokattu vanhan nuotin kannesta.

Keltainen kenkä

Viikon kevennys (taitaa olla aika kevyt blogi kyllä muutenkin): hiljattain ilmestynyt postimerkki, jossa 1970-luvun designia.

Yritysvierailulla

Kummallinen viikko: jurtan pystytystä, oopperaa ja yritysvierailu. Tänään siis Kaarinassa Light Pressissä, jossa voi myös tulostaa vaikka valokuvia polyesterkankaalle. Ja löytyipä sieltä ompelukonekin!

Oopperassa

Oopperassa pääsin ihailemaan Verdin Aidan lisäksi Kirsti Rantasen tekstiilitaideteoksia (vuodelta 1993) Sävelkudos Carmen ja Sävelkudos Juha. Kuinkakohan monta viikkoa näiden tekemiseen on mennyt?

tiistai 14. syyskuuta 2010

Pienen pientä liiketoimintaa

Olen Pirittan kanssa syksyn edetessä suunnitellut Lillanille lasinalusia. Tänään pääsimme koepainamaan, valkoinen painoväri vei voiton. Mutta musta väri oli aivan upean näköistä ennen sekoittamista.
Itsekseni taas olen kokeillut toteuttaa kirjomalla keväällä suunnittelemaani kirkkotekstiiliä ikhthys - kala.

Telttailemaan

Enpä olisi vielä aamulla uskonut, että muutaman tunnin päästä olen pystyttämässä jurttaa, nomadien paimentolaistelttaa. Sellainen on rakennettu koulullamme vuonna 1995 ja aina välillä se on jonnekin pystytetty, nyt koulun aulaan. Taiteilija, huopatöistäänkin tunnettu Tuula Nikulainen tuli opastamaan jurtan pystytyksessä. Seuraavaksi hän vie jurtan Norjaan kutsunäyttelyyn. Näin homma eteni:
Tässä vielä muutama herkullinen yksityskohta:

maanantai 13. syyskuuta 2010

Graafista suunnittelua

Kuten kuvat kertovat, olen tämän(kin) päivän treenannut julisteiden ja esitteiden tekoa rakkaalla Photoshopilla. Tekstit olen vetäissyt hihasta, joten älkää vaan ottako liian vakavasti. Tämä oli muuten mukavaa ja mukaansatempaavaa ja parista tikullisesta omia kuvia ei ollut lainkaan haittaa.

lauantai 11. syyskuuta 2010

Veturitalliin!

Käy ihmeessä Salon taidemuseo Veturitallissa! Heikki Willamon luontokuvia "Autiot talot", hienoja tunnelmia ja eläimellistä huumoria. Museossa myös monenlaista ekotaidetta, mm. hirvenpapanoista taiteiltu riippumatto ja kenkiä puolukanlehdistä ja kalanevistä.
 Perjantaina kokeilin myös kala- ja kiemurakuosia kangaspuilla.

torstai 9. syyskuuta 2010

Ei mitään uutta auringon alla

...eli lisää valokuvia ja atk-kokeiluja kangaspuilla. Ai niin, ja koepainoin ikkunaprinttiäni. Olisin kyllä jo valmis johonkin uuteen ja aivan kyllästynyt nuorison saamattomuuteen. Tehokkuus on kivaa!

maanantai 6. syyskuuta 2010

Näpertelyä

Tässä vielä yksi tuftaus, joka ei ehtinyt rantakuvauksiin.
Sekä kaulakoruja jollekin, joskus, jossakin, materiaaleina lasi, puu, muovi.