torstai 20. kesäkuuta 2013

Käsityön päivä

Tästä päivästä muodostui kuin itsestään käsityön teemapäivä. Aamupäivällä kävin ihastelemassa veljeni tekemää seitsemää kitaraa. Meillä taitaa sittenkin olla jotakin yhteistä, eli emme pysy kohtuudessa.
Kotiin tultuani innostuin kaivelemaan kankaita laatikosta ja siitä alkoikin koneompelusessio.
Olohuoneen verhoista jäi aikanaan kangasta yli. Nyt tein siitä päälliset kahdelle tyynylle.
Artesaaniopintojen aikoihin painoin paljon kankaita. Farkkukankaan palassa oli nuottiavaimia. Tästä palasta riitti kahdelle pussukalle, joissa voi kuljettaa nuottitelinettä.
Painoin myös enkeliaiheisen liinan kirkon sivualttarille. Yksi liina meni pilalle, kohdistus ei osunut kohdalleen. Siitä liinasta tein neljä tyynyliinaa.
Ja sitten lämpimän oranssi kangaspala 5 €, pellavajäljitelmää. Tein siitä hihattoman kaapumaisen paidan, mutta se on vielä silittämättä. Sitä paitsi olen saanut lähipiiriltä niin paljon kommentteja kaavuistani, että se taitaa jäädä kuvaamatta, ehkei kuitenkaan käyttämättä.
Eilen kävin kirjakaupassa ostamassa lukiokirjoja (tänään kävin muuten siellä myymässä lukiokirjoja sadalla eurolla!), mutta siellä olikin kaikkea kivaa harrastusjuttua. Sadesään varalle ostin kirjan, jossa on malleja paperileikkuutöihin.
Viime kesänä olin kuvisleirillä kummityttöni kanssa. Tänään ehdotin hänelle ensi viikolle kuvispuuhapäivää meillä, joten juhannuksen jälkeen on odotettavissa meidän kahden kuvispostaus. Juhannuksena ajattelin viedä ompelukoneen mökille ja päällystää raikkaan kelta-oranssilla kankaalla kaksi nojatuolia. Pirteyttä pirttiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti