tiistai 8. syyskuuta 2009

Hengetön

Kangaspuiden terminologia ei jätä kylmäksi eikä lakkaa ihmetyttämästä.
Eilen törmäsin hengettömään, jota tarvittiin esivalmisteluissa. Onkohan muuten montaakaan käsityölajia, jossa on näin paljon töitä ennen kuin pääsee itse asiaan eli tässä tapauksessa kutomaan kangaspuilla? Lienee syytä tulla niin suureksi taiteilijaksi, että voi palkata assarin ryömimään kangaspuiden alla ja sisällä ja välissä!
Entisenä yliopisto-opiskelijana tuli mieleeni, että jos joltain kielitieteilijältä/kansatieteilijältä puuttuu gradun aihe, niin hengettömästä ja sen kumppaneiden etymologiasta voisi saada aiheen, ihan ilmaiseksi! Tietysti asia voi jo olla tutkittu perusteellisesti.
Enpä kiusallanikaan kerro maallikoille, mikä on hengetön. (Tulkaa opiskelemaan tätä mainiota alaa, niin asia selviää!) Mutta väistämättä siitä tulee mielleyhtymä ihmisen henkisyyteen ja hengellisyyteen ja tästä sainkin sopivan aasinsillan seuraavaan: Hyvä ystäväni, hänkin oikeesti aikuinen jo, aloitti viikko sitten opinnot teologisessa ja vaikka opiskelut ovatkin luonteeltaan hyvin erilaiset kuin tulevilla artesaaneilla, on hauska löytää yhtäläisyyksiä. Ainakin olemme molemmat aivan yhtä innostuneita! Ja oranssit koulureput molemmilla :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti